Pierre Bittar Γάλλος ιμπρεσιονιστής καλλιτέχνης  
 

Pierre Bittar: French Impressionist Artist

 
 

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;
του
Pierre Bittar
18 Φεβρουαρίου 2013
 

Ένα κύτταρο ορίζεται ως «η μικρότερη μονάδα ζωής που κατηγοριοποιείται ως ζωντανή». Είναι εκπληκτικό ότι ο οργανισμός του ανθρώπου περιλαμβάνει περίπου 100 τρισεκατομμύρια ζωντανά κύτταρα. Για να πάρουμε μια ιδέα για το μέγεθος στο οποίο αναφερόμαστε, ας φανταστούμε ότι ο Θεός δημιουργεί έναν άνδρα ή μια γυναίκα κάθε δευτερόλεπτο που περνάει. Πόσοι άνθρωποι θα είχαν δημιουργηθεί σε 3 εκατομμύρια χρόνια; Η απάντηση θα ήταν λιγότεροι από 100 τρισεκατομμύρια.

Μπορεί, όμως, να αναρωτηθείτε, επίσης: Μπορούμε να ελέγξουμε καθόλου αυτόν τον τεράστιο αριθμό κυττάρων στον οργανισμό μας; Από μια άποψη, η απάντηση είναι ναι. Για παράδειγμα, όταν μας τσιμπήσει ένα κουνούπι, όχι μόνο δεν νιώθουμε το τσίμπημα, αλλά γνωρίζουμε και το ακριβές σημείο στο δέρμα μας όπου μας τσίμπησε.

Ομοίως, γνωρίζουμε από τις Γραφές ότι όταν αμαρτάνουμε, πληγώνουμε το Θεό. Υποφέρει από το αμάρτημά μας πολύ περισσότερο από ό,τι υποφέρουμε εμείς από το τσίμπημα ενός κουνουπιού. Γνωρίζει τη φύση του αμαρτήματός μας και το όνομα αυτού που το έπραξε. Με άλλα λόγια, κάθε ένας από εμάς έχει την ψυχή και το πνεύμα του συνδεδεμένα με το Θεό—όπως τα κύτταρα του οργανισμού μας είναι συνδεδεμένα με το μυαλό μας. Ανακαλύπτοντας τις ανθρώπινες ικανότητές μας, κατανοούμε καλύτερα Ποιος είναι ο Θεός.

 Αυτή η αναλογία αποτελεί μια ακόμα επιβεβαίωση ότι ο άνθρωπος είναι δημιούργημα του Θεού «κατ’ εικόνα» και «καθ’ ομοίωση». Ο στίχος 26 του Α΄ Κεφαλαίου της Γενέσεως αναφέρει, «καὶ εἶπεν ὁ Θεός· ποιήσωμεν ἄνθρωπον κατ᾿ εἰκόνα ἡμετέραν καὶ καθ᾿ ὁμοίωσιν…» (Και είπε ο Θεός: Ας κάνουμε άνθρωπο σύμφωνα με τη δική μας εικόνα, σύμφωνα με τη δική μας ομοίωση...). Τελικά, Αυτός είναι ο Πατέρας μας και η ψυχή και το πνεύμα μας προέρχονται από Αυτόν. Ο στίχος 7 του Β΄ Κεφαλαίου της Γενέσεως αναφέρει, «…καὶ ἐνεφύσησεν εἰς τὸ πρόσωπον αὐτοῦ πνοὴν ζωῆς, καὶ ἐγένετο ὁ ἄνθρωπος εἰς ψυχὴν ζῶσαν.» (…και εμφύσησε στους μυκτήρες του πνοή ζωής, και έγινε ο άνθρωπος σε ψυχή που ζει.). Έχουμε μέσα μας την πνοή του Θεού, συνεπώς έχουμε το γονίδιό Του.

Αυτό που είναι χειρότερο από το τσίμπημα ενός κουνουπιού είναι όταν ένα κύτταρο γίνεται καρκινικό κύτταρο και μεταλλάσσει τα κύτταρα που το περιβάλλουν δημιουργώντας έναν όγκο. Αν ένας άνθρωπος αμαρτήσει, μετανοήσει και ζητήσει συγχώρεση, ο Θεός θα τον συγχωρέσει. Αν, όμως, ο άνθρωπος συνεχίσει να αμαρτάνει και βάζει σε πειρασμό ή αναγκάζει και άλλους να αμαρτήσουν μαζί του δίχως ίχνος μεταμέλειας ή μετάνοιας, τότε θα καταδικάσει την ψυχή και το πνεύμα του σε αιώνιο θάνατο.

Όταν η αλαζονεία του αρχάγγελου Εωσφόρου τον έκανε να ζηλέψει το Θεό και να θελήσει να γίνει όμοιος με Αυτόν, ο Θεός θα μπορούσε να τον είχε συγχωρέσει, αν ο Εωσφόρος είχε μετανοήσει και είχε ζητήσει συγχώρεση. Αντίθετα, ο Εωσφόρος έπεισε το ένα τρίτο των αγγέλων ότι θα μπορούσαν να γίνουν όμοιοι με το Θεό, αν τον ακολουθούσαν. Το αποτέλεσμα ήταν η έκπτωση του Εωσφόρου, ο οποίος έγινε ο Σατανάς και οι άγγελοι που τον ακολούθησαν έγιναν οι άγγελοι του σκότους ή δαίμονες. Όλοι τους καταδικάστηκαν σε αιώνιο θάνατο.

Όταν τα κύτταρα γίνονται όγκος, τον αφαιρεί ένας χειρουργός και τον πετά στα σκουπίδια. Ο Θεός, αντίθετα, δεν θέλει ο άνθρωπος να χωριστεί από Αυτόν και να εκπέσει στην Κόλαση. Θέλει ο άνθρωπος να μείνει μαζί Του, όπως έγραψε στο στίχο 4 του Κεφαλαίου ΙΕ' του Κατά Ιωάννη Ευαγγελίου, «μείνατε ἐν ἐμοί, κἀγὼ ἐν ὑμῖν. καθὼς τὸ κλῆμα οὐ δύναται καρπὸν φέρειν ἀφ᾿ ἑαυτοῦ, ἐὰν μὴ μείνῃ ἐν τῇ ἀμπέλῳ, οὕτως οὐδὲ ὑμεῖς, ἐὰν μὴ ἐν ἐμοὶ μείνητε.» (Μείνετε ενωμένοι μαζί μου. Τότε θα είμαι κι εγώ ενωμένος μαζί σας. Όπως η κληματόβεργα δεν μπορεί να καρποφορήσει από μόνη της, αν δεν είναι ενωμένη με το κλήμα, το ίδιο κι εσείς, αν δεν μείνετε ενωμένοι μαζί μου.). Είπε, επίσης, στο στίχο 6 του Κεφαλαίου ΙΕ' του Κατά Ιωάννη Ευαγγελίου, «ἐὰν μή τις μείνῃ ἐν ἐμοί, ἐβλήθη ἔξω ὡς τὸ κλῆμα καὶ ἐξηράνθη, καὶ συνάγουσιν αὐτὰ καὶ εἰς τὸ πῦρ βάλλουσι, καὶ καίεται.» (Αν κάποιος δεν μείνει ενωμένος μαζί μου, θα τον πετάξουν έξω σαν την κληματόβεργα και θα ξεραθεί. Τις βέργες αυτές τις μαζεύουν, τις ρίχνουν στη φωτιά και καίγονται.).

Το ηθικό δίδαγμα που βγαίνει είναι ότι πρέπει να θυμόμαστε πάντα ότι έχουμε το προνόμιο και την τιμή να είμαστε παιδιά ενός παντοδύναμου Θεού, του Βασιλιά των βασιλευόντων και του Κυρίου των κυριευόντων. Θα πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να τιμάμε το άγιο όνομά Του με το να τηρούμε όσα πρεσβεύει. Πρέπει, επίσης, να αποφεύγουμε να κάνουμε αμαρτίες γιατί αυτό Τον κάνει να υποφέρει. Ο Θεός αγαπά κάθε έναν από εμάς περισσότερο από ο,τιδήποτε έχει δημιουργήσει. Απέδειξε τη μεγάλη Του αγάπη όταν ήρθε στη γη μέσω του Ιησού Χριστού και, ως άνθρωπος, δέχτηκε να υποστεί κάθε πιθανό εξευτελισμό χύνοντας το πολύτιμο αίμα Του στο Σταυρό ως αμνός για να ξεπλύνει όλες τις αμαρτίες μας. Ήθελε να γίνουμε ο νέος Αδάμ και Εύα που γεννιούνται από το Άγιο Πνεύμα (ξαναγεννιούνται) για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τη ζωή κοντά Του στην αιώνια Βασιλεία Του.
 
 ------ o ------

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Όσοι πιστεύουν ότι το παραπάνω μήνυμα θα πρέπει να μεταδοθεί σε ευρεία κλίμακα μπορούν να το δημοσιεύσουν σε περιοδικά, εφημερίδες, ενημερωτικά φυλλάδια εκκλησιών, κ.λπ. Το κείμενο «Είμαστε κύτταρα του Θεού;» μπορεί, επίσης, να διαβιβαστεί ηλεκτρονικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να αναρτηθεί σε διαδικτυακές τοποθεσίες.ت.

 

 
  

Η ζωή του Κυρίου μας

Εισαγωγή 1 - Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου 2 - Η γέννηση του Ιησού 3 - Φυγή στην Αίγυπτο
4 - Ο δωδεκαετής Ιησούς στο Ναό 5 - Οι 4 πρώτοι μαθητές 6 - Ο γάμος στην Κανά 7 - Ο Ιησούς ανασταίνει τον γιο της χήρας
8 - Σίτιση 5000 ανθρώπων 9 - Ο Μυστικός Δείπνος 10 - Η προδοσία του Ιούδα 11 - Ο εμπαιγμός του Ιησού
12 - Σταύρωση και θάνατος 13 - Η ανάσταση του Ιησού 14 - Η ανάληψη Διάδοση του Λόγου

Συνέντευξη βίντεο (2011)

Ο Pierre Bittar ζωγραφίζει στο Στούντιό του

ΤΟ ΕΤΟΣ ΤΗΣ Η Αρπαγή
ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ
Η Αγία Τριάδα αποκαλύπτεται μέσα από πίνακα ζωγραφικής
Η Αγία Τριάδα
Ειμαστε Κυτταρα Του Θεου
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΡΙΝ  ΚΑΙ  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΝΘΡΩΠΗΣΗ ΤΟΥ
Η ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΘΕΟ

Παρουσίαση βίντεο (2018)

ΧΡΙΣΤΟΣ από την αιωνιότητα στο τέλος του χρόνου


 
  
Γκαλερί Pierre Bittar
Αρχική Σελίδα